MELOLU KÖY SAKİNLERİNDEN DEVLETE ‘KÖPRÜ” TEŞEKKÜRÜ

1’nci Dünya Savaşı’nın en çok şehit veren köylüler hayalindeki köprüye kavuşunca Artvin Valisi Ömer Doğanay’a teşekkür etti.

Eski ve tehlikeli köprüden yıllarca araçlarıyla geçmek zorunda kalan Sarıbudak (Melo) köyü sakinleri Artvin Valiliğinin girişimleriyle yaptırılan yeni beton köprü ile ulaşımlarını daha konforlu ve güvenli bir şekilde sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Artvin il merkezine 35. kilometre mesafede bulunan Sarıbudak (Melo) köyünde bulunan şehitliği eşi Esma Doğanay ile birlikte ziyarete giden Vali Ömer Doğanay köye gidişte eski köprünün oldukça tehlikeli olduğunu gördü.

 

Köyde şehitlik ziyaretini yaptıktan sonra köylülerin dilek ve temennilerini soran Vali Doğanay köylülerinde köprü taleplerinin olduğunu duyunca gerekli çalışmaları başlatarak 3 ay gibi kısa bir sürede köylüleri çok özledikleri köprülerine kavuşturdu.

Yaklaşık 300 bin liraya mal olan 16 metre uzunluğunda 6 metre genişliğindeki tek açıklı betonarme köprüye kavuşan Sarıbudak köylülerin sevinci büyük oldu.

Devlet ve hükümet olarak her zaman köylülerin hizmetkârı olduklarını belirten Vali Ömer Doğanay; “Bütün köylerimiz özeldir. Ama bu köyümüzde Kurtuluş Savaşı döneminde 9 şehidimiz ve bu şehitlerimiz anısına 21 yıl önce 211. Piyade Alay Komutanlığımız tarafından yapılan “Melo Şehitliğimiz”  vardır. Bu şehitliği ziyarete giderken eski köprünün oldukça tehlikeli olduğunu gördüm. Köylü vatandaşlarda aynı taleplerinin olduğunu duyunca hemen konuyla ilgili olarak gerekli çalışmaları başlattık. Kısa bir sürede köylülerimizi güvenli araçlar için gidiş geliş güzergâhının olduğu,  yayalarında rahatlıkla kullanabileceği bir köprüyü yaptık. Köylülerimizi uzun yıllardır özellikle kış aylarında ve yağmurlu havalarda suların yükselmesiyle eski köprü daha tehlikeli olmaktaydı. Vatandaşlarımızın en büyük talebi buraya bir köprü yapılmasıydı. Bizlerde, devlet olarak köprü sözü vermiştik. Bu gün ülkemize yapılan her hizmette Sayın Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın büyük emekleri var. Kentimize çok güzel hizmetler gelmektedir. Hizmetler hız kesmeden devam etmektedir. Bu anlamda bizlerde Devletimizin temsilcisi olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Önemli olan halkımızın ihtiyaçlarını doğru olarak belirlemektir. Şu an geldiğimiz noktada yıllar sonra bu köprüyü köyümüze kazandırmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Vali Doğanay; “Biz bütün birimlerimizle ilçelerimiz ve köylerimizin ulaşım olanaklarını en iyi seviyeye çıkarmak için çalışmaya devam ediyoruz. KÖYDES projeleri kapsamında çok önemli hizmetler yapıldı. Yüzlerce kilometre yolu asfaltladık ve yeni yolar açtık. İşte hükümetimizin farklarından biri Köylere Destek Projesi (KÖYDES) kanalıyla birçok hizmetler yapılıyor. Milletin duası ve teşekkürü bizi en çok memnun eden şeylerdir” ifadelerini kullandı.

-Vali Doğanay’ın şehitlik ziyareti köye köprü kazandırdı

Sarıbudak köyü Muhtarı İrfan Beken ise yaptığı açıklamada, “Köyümüze ulaşımı sağlayan yolun giriş kısmına yıllar önce Devlet Su İşleri Müdürlüğünce 6 metre uzunluğunda 4 metre genişliğinde beton köprü inşa edilmiş. Ancak köprü ters olduğu için zaman zaman araç geçişlerinde büyük sıkıntı yaşanıyordu. Köprü dar olduğu için özellikle kamyonlar köprüden zor geçiyordu. Yaklaşık üç ay önce köyümüze sivil plakalı bir araç geldi. Araçtan sayın valimizin ve eşinin indiğini gördük. Çok şaşırdık ve mutlu olduk. Sayın valimizle bir süre sohbet ettik. Acilen bir beton köprüye ihtiyacımız olduğunu söyledik. Sayın valimiz talebimizi kısa sürede yerine getireceğinin sözünü verdi. Yaklaşık üç içinde de yeni beton köprümüze kavuştuk. Yeni köprümüz geniş ve çok kullanışlı inşa edildi. Biz köylüler olarak yapılan güzel hizmetten dolayı başta Sayın Valimiz Ömer Doğanay’a, devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Köyümüze çok güzel hizmetler veriyorlar.” diye konuştu.

-Köylüler memnun

Köylerinin Artvin’in en kalabalık nülüsüne sahip olduğunu belirten Muhtar Beken, “Köyümüzde Birinci Dünya Savaşında Ruslarla yapılan muharebede şehit düşen 9 askerimizin şehitliği bulunmaktadır. Her yıl mayıs ayında boğa güreşleri festivali yapılmaktadır. Yani köyümüze çok sayıda ziyaretçi gelmektedir. Dolayısıyla köyümüzün 4 kilometre uzunluğundaki yolun asfaltlanması gerekmektedir. Hava sıcaklarını artmasıyla birlikte yoldan aşırı toz kalkıyor. Devletimizden ve valimizden bu yolun asfaltlanmasını da istiyoruz” dedi

Şoför Ali Yeniçeri ise,  “Sayın Valimizden devletimizden ve emeği geçenlerden Allah razı olsun. Daha önce eski köprüden geçiyorduk. Köprü oldukça çok tehlikeliydi. Özellikle yağmurlu ve kış aylarında eski köprüden geçerken adeta ecel terleri döküyorduk. Köprünün korkulukları bile yoktu. Şu an yeni köprümüz yapıldı. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin“ dedi.

Köylülerden Huriye Akan ise köylerine yapılan hizmetlerden çok memnun olduğunu belirterek, “Öncelikle Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Valimize ve Muhtarımıza çok teşekkür ederiz. Memleketimize güzel hizmetleri var. Hizmetlerin devamını dileriz. Köprümüzü de yaptırdılar. Yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede köprümüzü yaptırdı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Valimizden bir ricamız yine var. Köyümüzün yolunun asfalt yapılmasını istiyoruz.” dedi.

 

Benzer yazılar