Hopa İlçesine Yeni Bir Sağlık Merkezi’nin İhalesi Yapıldı Müjdesi

AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla’nın başarılı çalışmaları meyve vermeye devam ediyor. Milletvekili Kışla’nın yoğun gayretleri sonucunda Hopa ilçesinin eski Devlet Hastanesi’nin yerine inşaa edilecek olan Sağlık Merkezi’nin ihalesi yapıldı.

Milletvekili Kışla, müjdeli haberi sosyal medyadan paylaşırken, ihalenin onaylanmasının ardından inşaatın kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor.

Hopa’da Orta Hopa Mahallesindeki Eski hastanenin yerinde inşa edilmesi planlanan  Yeni Sağlık Kompleksi Projesinin ihalesi yapıldı. İhalenin yapıldığını sosyal medya üzerinden AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla duyururken yapılacak bu yatırım Hopa ilçesine yapılan ikinci büyük sağlık yatırımı olacak.

Hopa’da eski Devlet Hastanesinin yıkım çalışmaları tamamlanmıştı. Ortahopa mahallesinde emektar Devlet Hastanesinin bulunduğu bölgede 4750 m2’lik kapalı alan olarak yapılması planlanan sağlık kompleksi (Aile sağlığı Merkezi, Toplum sağlık merkezi,112 Acil yardım istasyonu, 7 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezi ve Fizik tedavi merkezi) yapımı için proje firması tarafından zemin etüdü sondaj çalışmaları yapılarak, Proje ihalesi tamamlanmıştı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapım ihalesi aşamasına geçilmiş iken tüm Hopa ihalenin yapılmasını bekliyordu. Kısa süre önce bu ihalenin tamamlanırken, ihalenin tamamlandığı ve artık ihale sürecinin tamamlanmasının beklendiğini kamuoyuna duyuran AK Parti Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, uzun bir süredir uğraş verdikleri bir önemli yatırımı daha Artvin’e ve Hopa ilçesine kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Vekil Kışla, Eski hastane binasının yıkımının daha önce tamamlandığını ve yeni sağlık kompleksinin kısa bir süre içerisinde atılacağını ifade etti.

Çok Amaçlı Bir Sağlık Kompleksi Olacak

Hopa ilçesinin beklediği müjdeli haber nihayet gelmiş oldu. Hopa eski Devlet Hastanesi’nin yerine inşa edilecek olan çok amaçlı sağlık kompleksi ilçenin ihtiyacına cevap verecek önemli hizmet kollarını da içerisinde barındıracak. Ortahopa Mahallesi’nde eski Devlet Hastanesi’nin arazisinin bulunduğu yerde inşa edilecek olan kompleksin içerisinde Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlık Merkezi,112 Acil Yardım İstasyonu, 7 Ünitelik Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi ve Fizik Tedavi Merkezi bulunacak. Bu yıl yapımına başlanacak olan sağlık kompleksi 3 kat üzerine inşa edilecek ve toplam 4 bin 750 metre kare kapalı alana sahip olacak. Projenin ihale sürecinin tamamlanmasının ve yer tesliminin yapılmasının ardından yapım süresi 450 gün olarak planlanırken, projenin 6 Milyon 748 Bin TL tahmini bedele mal olması bekleniyor.

Hopa’nın ikinci büyük sağlık yatırımı olan sağlık kompleksi yatırımın ilçelerine kazandırılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Hopa halkı konuyla ilgili memnuniyetlerini dile getirirken, Hopa AK Parti İlçe Başkanı İlyas Güven ise böylesine önemli bir yatırımın ilçelerine kazandırılmasından dolayı büyük emekler harcayan başta AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla olmak üzere tüm herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Benzer yazılar