Hopa Derin Deşarj Boruları Test Aşaması Başladı

Hopa’nın önemli projelerinden biri olan Derin Deşarj projesinde son aşamaya geldi ve Deşarj boruları test aşamasına geçildi.

Hopa’nın önemli projelerinden biri olan Derin Desarj projesinde son aşamaya geldi ve Deşarj boruları test aşamasına geçildi.

Hopa Liman girişinde kurulan Derin Desarj ana toplama merkezinden denizin dibine kıyıdan Toplam olarak kıyıdan 1500 metre ye varan uzunluğa boru döşeme çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Yapılan açıklamada  Derin Deşarj Projesinde  önce deniz tabanı kazım işlemi yapılarak birleştirilen borular, deniz dibinde kazılan tabana yatırıldı ve bunun üzerine çakıl dolgu yapılarak boruların sabitlenmesi sağlandı.. Çakıl dolgudan sonra 60 bin adet beton çuvallar kanalın üzerine serildi ve bu şekilde derin deşarj hattı teknik açıdan denizin 38 metre derinliğinde tamamlandı.

Çalışmaların çok önemli bölümlerin tamamlanması ardından test çalışması yapıldı ve gerçekleşen test aşaması %100’lük oranda başarılı tamamlandı.Test çalışmalarının önümüzdeki günlerde tekrar deneceği ve kesin sağlamlılık sağlanması ardından proje devreye sokulacak.

Benzer yazılar