Canpolat, “ Engelliler Haftası” Nedeniyle Mesaj Yayımladı

Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, “ Engelliler Haftası” Nedeniyle Mesaj Yayımladı.
Canpolat yayımladığı mesajında; “Birleşmiş Milletler üyesi olan ülkelerde her yıl, 10-16 Mayıs tarihleri arasındaki hafta, “Engelliler Haftası” olarak kabul edilmektedir. Bu Hafta, engelli bireylerin sorunlarına yönelik yeni çözümler üretmek ve engellilere karşı olan farkındalığı artırmak açısından önemli bir haftadır.

Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan kendimize ve çevremize bu anlayışla ve hassasiyetle davranmalıyız. Hayatın her noktasında engelleri ortadan kaldıracak koşulları oluşturmak, toplum ve devlet olarak engelli bireylere daha mutlu bir gelecek hazırlamak ortak sorumluluğumuzdur. Bu anlamda engelli vatandaşlarımızın gösterdikleri azim ve elde ettikleri başarılardan hepimiz gereken dersleri çıkarmalıyız.
Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata üretken bireyler olarak katkı sunmaları ve hayatın her alanında kimseye ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürebilmeleri için gereken adımların atılması her çağdaş idarenin görevidir. Bu anlayış ile Devletimiz son dönemde yaptığı kanun ve yönetmeliklerle engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarını artıracak, hayat standartlarını yükseltecek çalışmalarla engelli vatandaşlarımıza desteğini artırarak devam ettirmektedir.
Bu düşüncelerle, ‘’Dünya Engelliler Haftası’’nın, toplumda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkıda bulunmasını temenni eder, tüm engelli vatandaşlarımıza huzur, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim” dedi.

Benzer yazılar