HOPA’DA FİLİSTİN’E DESTEK, İSRAİL’E KINAMA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI.

Hopa CHP öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe siyasi partiler ve Demokratik Kitle Örgütleri de destek verdi.

İsrail’in Filistinlilere saldırısı ülke genelinde protesto edilmeye devam ediyor. Bir protesto ’da Hopa’da CHP İlçe örgütü tarafından gerçekleşti. Belediye parkında toplanan Hopa CHP İlçe Başkanı Adnan İskender ve Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Artvin Milletvekili Aday adayları Yalçın Emiralioğlu ve İsmet Başar ile Trabzon CHP eski İl Başkanı Turgay Güngör’de katıldı.  Basın açıklamasına ÖDP-HDP-Halkevleri-Eğitim-Sen-Liseli Genç Umut ve diğer Demokratik Kitle Örgütleri de destek verdi.

Hopa Belediye parkında toplanan grup ABD aleyhine ve Filistin’e destek sloganları atarak İnönü Caddesi üzerinden yürüyüşe geçerek, Dumlupınar caddesi üzerinden Cumhuriyet meydanına geldiler. Yürüyüş boyunca ve Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarda alkışlarıyla yürüyüş yapan gruba destek vermeleri gözlerden kaçmadı.

Cumhuriyet Meydanında toplanan grup İsrail saldırısı sonrası hayatlarını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Daha sonra basın açıklamasını Sultan Akbıyık okudu. Akbıyık tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasını protesto eden Filistinlileri hedef alan ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan siyonist İsrail vahşetini şiddetle ve öfke ile kınıyoruz.

Siyonist İsrail devleti, emperyalist devletlerin desteği ile kuruluşunu ilan ettiği 15 Mayıs 1948 tarihinde Filistin halkının köylerini işgal etmeye başlamış, yüzlerce insanı katletmişti. 500’den fazla köyün işgal edildiği, 800 bin kişinin göçe maruz kaldı o günün adı En-Nakba’dır, Büyük Felaket’tir.

Siyonizm’in hamisi emperyalist ABD’nin, Kudüs’te ABD büyükelçiliğinin açılışını Büyük Felaket ’in yıl dönümüne denk getirmesi, Filistin halkının direnişine ve acılarına düşmanlığın bir ifadesidir. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan bu hamleyi protesto etmek için sınıra yürüyen çocuk-yaşlı onlarca Filistinli, İsrailli keskin nişancılar tarafından tam bir Nazi soğukkanlılığı ile katledilmiş, binlercesi de yaralanmıştır. Siyonist-işgalci İsrail Devleti ve hamisi olan emperyalist devletler yeryüzünün lanetidir.

Ortadoğu halklarının kaderini kan ve gözyaşı ile yeniden çizmek için her yanımızı savaşa bulandıran emperyalizmin ve siyonizmin ortaklığını yapan AKP/Saray hükümeti, hamasetle Kudüs’ü kendilerini kurtaracak bir gündem haline getirmeye çalışmaktadır.

İsrail’e karşı söylemleriyle mangalda kül bırakmayan AKP iktidarında, Türkiye ve İsrail arasındaki ticaret yüzde 318 artmıştır. Aynı iktidar Mavi Marmara Katliamını parasal takasa tahvil etmiş, 2016 Ağustosunda İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalamış, 2017 Temmuz’unda ise İsrail ile Doğalgaz Boru Hattı Projesi için anlaşma yapmıştır. Emperyalizmin bir numaralı koltuk değneği siyasal İslamcı AKP/Saray iktidarı bugün yine hiçbir somut adım atmamakta, ancak Siyonizm karşıtlığını da kimseye bırakmamaktadır.

Cesaretiniz varsa, Kudüs ve Filistin halkı için, İsrail ile bütün ticari anlaşmaları iptal edin! İsrail Büyükelçisi’ni ülkemizden gönderin!

Biz cesaretle ilan ederiz ki, Kudüs Filistin halkınındır. Safımız işgalcilerin, işbirlikçilerinin ve sessiz ortaklarının değil, Filistin halkının safıdır. Filistin’de Siyonist işgale karşı verilen mücadelenin tüm Ortadoğu halklarına umut olmaktadır. Selam olsun Filistin direnişine, sapan sallayan nasırlı ellere, tankların karşında cesaret abidesi olan çocuklara, direnen Filistinli kadınlara…

Bir asırlık Filistin direnişi kazanacak. Emperyalizm ve İşbirlikçi halk düşmanları yenilecek. Ortadoğu halklarının özgürlük, kardeşlik ve eşitlik hayalleri gerçek olacak.

Kahrolsun emperyalizm ve Siyonizm, Yaşasın Filistin halkının direnişi”

Basın açıklaması sonrası grup dağıldı.

 

 

Benzer yazılar