Artvin’in Saklı Cenneti Deliklikaya!

 

Artvin’in Murgul ilçesinde henüz saklı bir cennet olan Deliklikaya, ziyaretçilerini eşsiz doğalsıyla adeta büyülüyor.

El değmemiş bir doğası ile özellikle yaz aylarında birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Deliklikaya, Artvin’in Murgul ilçesine bağlı Başköy Köyünde yer alıyor. Henüz saklı bir cennet olan ve doğası bozulmayan Deliklikaya, turizmde ilin en önemli değerlerinden biri.

Henüz saklı bir cennet olan Deliklikaya’nın doyumsuz manzarasını görmeye gelen yerli ve yabancı turistler Deliklikaya’ya hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan şelale ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Turistler, Deliklikaya ’da şelalenin altına girerek yazın bunaltıcı sıcağında serinlemenin keyfini çıkarıyorlar. Dingin bir atmosferde serinleme şansı yakalayan turistler Deliklikaya’ya bir kez daha gelmek için adeta can atıyorlar.

Murgul İlçesi,  doğuda Artvin İl  Merkezi, batıda Arhavi İlçesi, kuzeyde Borçka İlçesi,  güneyde Yusufeli İlçesi  ile çevrili bulunmaktadır. İlçenin deniz  seviyesinden yüksekliği minimum 360  metre, maksimum 1100 metredir  (Damar   Beldesi). İlçenin yüzölçümü 406 kilometrekare olup, bu alanın  yüzde  50’si ormanlık, yüzde 45’i çayır ve % 5’i de mera, kayalık ve  taşlık alandan  oluşmaktadır.

 

Benzer yazılar