Damar  Karagöl Murgul’da Turizmin Gelişmesine Katkı Sağlayacak!

 

Arhavi Meslek Yüksekokulu Öğr.Gör. Ceyhun Akyol ile Damar Köyü Muhtarı Mehmet Arslan Arasında  Damar Karagöl’e ilişkin turizm üzerine görüşmeler gerçekleşti.

Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi Meslek Yüksekokulu Turizm Otelcilik Uygulama Bölümü Öğr.Gör. Ceyhun Akyol, Murgul’a bağlı Damar Köyü’nü ziyaret ederek Damar Köyü Muhtarı Mehmet Arslan’la  Damar Karagöl üzerine turizmin geliştirilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

İlçeye bağlı Damar Köyü’nde bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Akyol, Damar Karagöl’ün turizm açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek köy muhtarı Arslan’dan Damar Karagöl hakkında bilgiler aldı.

Bölge turizminin daha kapsamlı ve daha planlı yönetilmesi konusunda yapılacak çalışmaların konuşulduğu görüşmede, konunun özellikle bilimsel anlamda ele alınarak bölge turizminin özel bir yönetim anlayışı ile (teknik ve uzmanlık gerektiren) yönetilmesinin gerekliliği konusunda görüş birliğine varıldı. Bu anlamda öğretim görevlisi Ceyhun Akyol, bölge turizmin için bir çalışma içerisinde olduklarını, bu çalışmayı somutlaştırmak ve bir proje haline getirmek için önemli kişi veya kurumlarla paydaş olup nelerini başarabileceklerini ortaya koyma gayreti içerisinde olduğunu dile getirdi. Yapılacak bu tür görüşmeler objektif ve tarafsız bir şekilde yapılması durumunda toplumun hemen her kesiminde çıkacak olan ortak görüş birliği Doğu Karadeniz Turizminin de gelişmesine katkı sunacağı belirtildi.

Doğu Karadeniz Turizmin özellikle Damar Köyü’nün turizm açısından büyük önem taşıdığını keşfedilmemiş güzelliklerin barındığını özellikle Damar Karagöl’ün saklı cennet olduğunu belirten Arslan, özellikle ilçenin turizmde markalaşabileceğine inandığını belirtti. Yerli ve yabancı turizmin dikkatini çekeceği kaliteli, konforlu ve geleneksel yaşam çevreleri oluşturma konusunda hep birlikte çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

Arslan, daha bilinçli ve turizmi tam olarak yaşayıp anlayabilen bir bölge olabilmemiz için, eğitiminde şart olduğuna inandığını belirtti.

Arslan açıklamasının sonunda, Damar Karagöl’e gelmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin kolaylıkla gelebileceğini belirterek, “Buraya bir kez gelen bu şahane saklı cenneti gördükten sonra yeniden gelmek isteyecektir. Burasının doğal yapısı, el değmemiş güzelliği karşısında insanlar adeta büyüleniyor” diye konuştu.

Öğretim Görevlisi Ceyhun Akyol, özel bir yönetim anlayışı ile Doğu Karadeniz Turizminin daha kapsamlı ve planlı bir şekilde yönetilmesi konusunda, Arslan’ın görüşlerinin çok önemli olduğunu vurguladı. Bu süreçte yapılması gereken her türlü turizm aktivasyonu içerisinde birlikte hareket ederek çalışmaları tamamlamak temel önceliğimizdir dedi ve Akyol görüşlerinden dolayı Arslan’a teşekkür etti.

Benzer yazılar