Hopa’da, KÖYDES Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

 

Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, 2018 yılı KÖYDES kapsamındaki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Hopa Köylere Hizmet Götürme birliği, 2018 yılı KÖYDES kapsamında gelen ödenek dahilinde planladığı çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Canpolat yaptığı açıklamada; “Balık, Hendek, Çavuşlu, Yoldere, Eşmekaya, Yeşilköy, Çimenli köyleri beton yol inşaatları Çimenli, Yoldere ve Başköy taş duvar inşaatları tamamlanmış olup, bu kapsamda Başköy köprü, Çamlıköy içme suyu ve Sugören taş duvar inşaatları devam etmektedir. 2 yaş çay alım sezonun bitmesiyle birlik diğer köylerin beton yol çalışmaları devam edecektir.

Ayrıca Köydes programında yer almayan ve ödenek yetersizliğinden dolayı yapılamayan köy içi mahalle yollarının ( tarım arazileri hariç) beton yol inşaatları devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılmaktadır. Vatandaşların Köylere Hizmet Götürme Birliği, birlik hesabına aktardığı para kadar birlik tarafından destek yapılarak vatandaşların mağduriyetleri çözülmeye çalışılmaktadır. Bu kapsamda Sugören köyünde 100 m beton yol yapılmış olup, Başköy, Başoba, Eşmekeya ve Güneşli köylerinde de bu yönde çalışmalar yapılacaktır.

2018 yılı köy yolları stabilize sergi yapım programı kapsamında ” Çamlıköy, Yeşilköy, Güvercinli, Esenkıyı, Pınarlı, Sugören ve Eşmekaya köylerinde çalışmalar tamamlanmış olup ,havanın ve iş makinelerinin müsait olduğu zamanlarda diğer köylerde çalışmalar devam edecektir” dedi.

Benzer yazılar