HOPA AVCILAR VE ATMACACILAR DERNEĞİ SEZON AÇILIŞ YEMEĞİ VERDİ Hopa’nın Avcılarının kurduğu Hopa Avcılar ve Atmacacılar Derneği Terzioğlu Otelde “Avcılık Sezon Açılışı Yemeği” verdi.

Hopa’nın Avcılarının kurduğu Hopa Avcılar ve Atmacacılar Derneği Terzioğlu Otel Havuzbaşi Restaurant’ta “Avcılık Sezon Açılışı Yemeği” verdi. Hopa Avcılar Kulübü olarak da anılan dernek üyeleri yemekli av sezonu açılışında üyeleri ile bir araya geldi.

Dernek Başkanı Alper Demirkaya tarafından açılış konuşmasıyla başlayan yemekte,  Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdür vekili Ahmet Yüksel, Arhavi Avcılar ve Atmacacılar Dernek Başkanı Muammer Alin, Kemalpaşa Avcılar ve Atmacacılar Derneği Başkanı Saim Çakıcı, Hopa CHP İlçe Başkanı Adnan İskender ve Başkan Yardımcısı Taner Ekmekçi, Almanya’dan gelen Büyük Kalibre Uzun ve Kısa Ateşli Silahları Derneği Başkanı Hopa’li Hikmet Kaçmaz, Av. Mustafa Bayraktar, Dr. Saim Akgüney ve dernek üyeleri katıldılar.

Hopa Avcılar ve Atmacacılar Derneği Başkanı Alper Demirkaya yemekte yaptığı konuşmada Avcılığın yeni tanımını yaptı. Avcıların artık av tüketmediklerini tam tersine üretime doğrudan katıldıklarını söyledi. Bu konuda yaptıkları çalışmaları anlattı.  Ayrıca yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Alper Demirkaya katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Yılın Genç Atmacacısı, yılın Genç Avcısı, yılın Atmacacısı ve yılın Avcısına plaketleri ve ödülleri verildi.

Yılın Palavracısı yarışması yapıldıktan sonra hediye çekilişleri yapıldı. Hediye çekilişlerinde yâri otomatik av tüfekleri, süper poza av tüfeği de çekilişi kazananlara verildi.

Gecenin en dikkatli çeken olayı da geçen yıllarda avcılık yapanların getirdikleri boş kovanların yerine dolu fişeklerin verilmesi oldu. Boş kovanları çevreye atmayarak doğayı korumada gösterdikleri hassasiyetten dolayı Başkan Alper Demirkaya ayrıca teşekkür etti.

Geceye Almanya’dan gelerek katılan Hopalı Avcı Hikmet Kaçmaz beraberinde getirdiği Beyaz Gelincik maskotunu da Hopa Avcılar ve Atmacacılar Derneğine hediye etmesi oldu. Başkan Alper Demirkaya’da bu nazik jest için Hikmet Kaçmaz’a dernek adına teşekkür etti.

Hopa’nın en eski Avcılarından Av. Mustafa Bayrak’a da örnek yaşantısı, Avcı gençlere örnek olduğu için dernek adına teşekkür plaketi verildi.

 

Benzer yazılar