Hopa Belediye Başkanı Cihan, Liderlik Eğitimi İçin Tüm Halkı Davet Etti

Hopa Belediye Başkanı  Nedim Cihan: “Hopa TSO ev sahipliğinde 12 Eylül çarşamba günü 14.00 ile 16.00 saatleri arasında emekli tümgeneral Bahtiyar Türker liderlik eğitimi verecektir. Hopa TSO 9. kat Atatürk konferans salonunda gerçekleştirilecek olan eğitime tüm halkımız davetlidir” dedi.

Cihan yaptığı açıklamada; “E.Tümgeneral Bahtiyar Türker liderlik ve yöneticilik konularında kitapları ve araştırmalarıyla tanınan, kurum, kuruluş, üniversiteler ile vakıf ve derneklere bu konularda konferanslar veren araştırmacı/yazardır.

Biyografisi; 1945’te Artvin Hopa’da doğan Bahtiyar Türker, 1967’de Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu.1968’de Topçu ve Füze Okulu, 1978’de Kara Harp Akademisi, 1979’da Silahlı Kuvvetler Akademisi, 1981’de TSK Dil Okulu’nu, 1996’da da Milli Güvenlik Akademisi’ni bitirdi.

Kara Kuvvetleri Kurmay Şube Müdürlüğü, Cezayir Askeri Ataşeliği, MKE Yönetim Kurulu üyeliği yapan Türker, Genelkurmay Personel Daire Başkanlığı, Kıbrıs Paşaköy’de Tümen Komutanlığı ile Harita Genel Komutanlığı görevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2003’te emekliye ayrılan Bahtiyar Türker, Ocak 2004’te TSK Elele Vakfı Genel Müdürü oldu. Milli yazılımlı elektronik imza şirketi Türktrust’ı kurdu ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü. Türkiye’nin en modern özel bakım merkezini, vakıf adına inşa ettirdi.

2004 yılında “Liderlik, Tarihe Mal olmuş Komutanların Karakter Analizi” adlı kitabı yayımlanan Türker, çeşitli kamu ve özel kuruluşlarda liderlik ve değerler konularında konferanslar verdi.

Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, Muharebe Harekat, Üstün Birlik Yetiştirme ve Üstün Başarı Kıdemi Mümtazen Terfi Şerit Rozetleri ile 200 civarında takdir ve ödüle sahip olan Türker, “Yaşayan Asker Ressam” kimliğiyle de bilinmektedir.

Gelirleri, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine katkı amacıyla bağışlanan “Liderlik-2, Liderin Mizah Gücü, Asık Yüzlerin Güldüren Sözleri” ile “Dikey Kuşatma” adlı kitapları 2018’de yayımlanan Bahtiyar Türker, liderlik ana başlığı altında iş hayatında başarının sırlarını anlattığı ilgi çekici konferans ve eğitim seminerlerini (fahri olarak yapmaktadır) sürdürüyor.” İfadelerini kullandı.

Benzer yazılar