TATSO Genel Kurulu Berlin’de Yapıldı Berlin’de gerçekleştirilen Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) 13. Olağan Genel Kurul toplantısına Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Berlin’de gerçekleştirilen Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) 13. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı.​  Hisarcıklıoğlu Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye ile Almanya arasında bir köprü görevi üstlendiğini, entegrasyonu kolaylaştırmayı, girişimciliği özendirmeyi ve Almanya’da faaliyet gösteren üyelerine hizmet sunmayı amaçladığını söyledi.

Almanya’da iş yapmak isteyen Türkiye’deki girişimcilere de yardımcı olmayı hedeflediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Bu beklentiyle, TOBB ve Türkiye’den 141 Oda ve Borsamız, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odasına üye oldu. Burası, Türk iş dünyası ve Oda ve Borsa camiası için son derece önemlidir. O nedenle bu Genel Kurula, ülkemizden geniş bir üst düzey heyetle iştirak ettik. Bu vesileyle, Odanın kuruşundan itibaren birlikte çalıştığımız, Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliğine teşekkür ediyorum” dedi.

TATSO’nun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yurt dışı yapılanma çalışmalarının örnek projesi olduğunu belirten TOBB Başkanı, “Buradan edindiğimiz tecrübeyle, yurt dışı yapılanma çalışmalarımız devam etti ve büyüdü. Kazakistan, Özbekistan, Sırbistan, KKTC, Kırgızistan ile de, İkili Oda kurmuş durumdayız. Ayrıca, Türk-Arap Odası ve Türk-Afrika Odasını da kurarak faaliyete geçirdik. Tüm bunlar, oda-borsa sistemimizin yurtdışı networkünü daha da kuvvetlendirdi” şeklinde konuştu.

Almanya ile iktisadi ilişkilerin öncelikleri arasında olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Almanya, dünyanın dördüncü, Avrupa’nın da en büyük ekonomisi. Almanya’nın; entegrasyon ve mesleki eğitim alanındaki başarısı, diğer birçok alanda olduğu gibi, Almanya’nın küresel başarı hikayeleri arasında yer almakta. Bu başarıda, Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği’nin de çok büyük emeği ve katkısı var” dedi.

TATSO Başkanı Rolf Konigs de TOBB’un ve Oda/Borsaların TATSO’ya verdiği destekler için teşekkür ederek, bu desteğin her geçen gün artmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Benzer yazılar