Artvin’de Okul Kantin Ve Yemekhane Denetimleri Yapıldı Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesi kontrol görevlileri tarafından 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Kantin ve Yemekhane Denetimleri Yapıldı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla İlimizde bulunan okullarda öğrencilerimizin güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları amacıyla, okul kantin ve yemekhanelerine Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesi kontrol görevlileri tarafından gıda ve hijyen denetimleri gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde işletmelere güvenilir gıda arzına yönelik; genel temizlik, personel hijyeni, kaliteli gıda malzemesi kullanımı, ürünlerin muhafaza koşulları, ürünlerin son tüketim tarihleri, işletme kayıt belgesi, haşere ve kemirgenlerle mücadele, hijyen eğitimi ve bunun gibi konularda Gıda Kontrol Görevlilerince denetimler gerçekleştirildi. Ayrıca çalışan personele 5996 sayılı Kanun ve bağlı mevzuat kapsamında asgari ve teknik hijyen şartları hakkında bilgilendirme yapılmıştır. İlimizde kantin ve yemekhane denetimleri devam edeceği öğrenildi.

Benzer yazılar