MUHTARLAR GÜNÜ HOPA’DA KUTLANDI

Türkiye Muhtarlar Günü Hopa Muhtarlar Derneği Tarafından Düzenlenen Etkinlikle Kutlandı ,

Türkiye Muhtarlar Günü Hopa Muhtarlar Derneği Tarafından Düzenlenen Etkinlik Hopa Belediye Parkında  Atatürk Anıtına Çelenk Koyarak Başlatıldı.  Etkinliğe Hopa Kaymakamı CANPOLAT’ın Yanı sıra Belediye Başan Vekili İsmail UZUN , Başkan Yardımcısı Ahmet İSKENDER , İlçe Emniyet Müdürü Erkan GÜRSOY , İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Fatih KALAYCI, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Osman AKYÜREK , Ak Parti İlçe Başkanı İlyas GÜVEN , Cumhuriyet Halk Partisi Adnan İSKENDER , İyi Parti İlçe Başkanı Mürsel ŞİŞMAN , Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Cengiz KÖSE , Katılımcılar Arasındaydı .

 

Hopa Muhtarlar Derneği Önceliğinde Görevi Başında Vefat Eden Yukarıkuledibi Mahallesi Muhtarı Alirıza ÇAKMAKÇI Ve Yoldere Köyü Muhtarı Ferit ALTINKAYA  Kabristanları Ziyaret Edilerek Rahmetle Anıldı .

 

Hopa Kaymakakamı CANPOLAT ve Hopa Belediye Başkan Vekili İsmail UZUN , Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Ticaret Odası Başkanı Osman AKYÜREK İl encümenleri Hüsnü ÇAKIR,Murat ÖZÇEP Hopa Muhtarlar Derneğini Ziyaret Ettiler. Ziyaret Sonrasında  Hopa Kaymakamı CANBOLAT Muhtarlar Günü Vesilesi ile düzenlediği Yemekle Kutlamalar devam etti.

Yemek’te Hopa Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Kemal KÖSE Günün Anlam Önemini Belirten  Konuşmasına şu sözlerle başladı

Sayın Kaymakamım Belediye Başkanım İlçe emniyet müdürü İlçe Jandarma Komutanı ,Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı,Siyasi Parti Başkanları ve Bu güne anlam katan mahalle ve köy muharlarım ; Bilindiği Gibi 19 Ekim 2015 de çıkarılan genelge ile MUHTARLAR GÜNÜ olarak kullanılmasına karar  verildi .

Bizde  bugün burada muhtarlar gününü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız Yerel yönetimlerin ilk basamağı olan köy ve mahalle muhtarları olarak görev yapmakta iken Şehit olan ve vefat eden tüm muhtar arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine baş sağlığı diliyorum.

 

Muhtar ; Devlet ile köy ve mahalle sakinleri arasında köprü görevi görür.

Muhtar; köy ve mahalle sakinlerinin sorunları ile ilgilenen çözüm için çağre üreten köyün hakkını hukukunu ,düzenini koruyan kamu görevlisidir.

Biz Muhtarlar kimi zaman arabulucu kimi zaman köylüsünün ve mahallesinin kötü günlerde sığınacağı bir liman ,kimi zaman kimi zaman köyde kazma kürek elinde bir inşaat işçisidir. Kısacası acıların ve mutlulukların paylaşıldığı her yerde muhtarlar vardır.Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi muhtarlar demokrasinin temel taşıdır.

Muhtarlarımız zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı manevihaz olsada , son dönemde yapılan maddi ve manevi iyleştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin bizlere verdiği önemin bir göstergesidir.

Bu günü bize armağan eden cumurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Başta olmak üzere Gazi Meclisimizin Siyasi parti temsilcilerine bize bugün bu yemeği organize eden sayın Kaymakam Abdurrezzak CANBOLAT Bey’e sonsuz teşekkürlerimi iletirken gerek Milleti gerek Devleti temsil gibi önemli görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetten dolayı şükranlarımızı sunar  ; hepimizin muhtarlar gününü kutlar saygılar sunarım .

 

 

 

Benzer yazılar