HANIMEFENDİ MERAL DORUK, CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE “ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE” TEMALI TOPLANTIYA KATILDI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, Gönül Elçileri Projesi kapsamında vali eşlerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Toplantıya Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un eşi Meral Doruk Hanımefendi de katıldı.

-ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE, DEVLETİN ÖNCELİKLİ GÜNDEMLERİ ARASINDA YER ALIYOR-

Emine Erdoğan Hanımefendi, toplantıda vali eşlerine hitaben yaptığı konuşmada, çocuk işçiliği ile mücadelenin devletin öncelikli gündemleri arasında yer aldığını belirtti. Tüm dünyada ucuz işgücü olarak görülen çocukların ülkelere maliyetinin çok ağır olduğunu söyleyen Emine Erdoğan, “Ne yazık ki farklı sektörlerde çalıştırılan çocuklarımız eğitimden mahrum kalıyorlar. Zihinsel ve ruhsal sağlıkları olumsuz yönde etkileniyor. Geleceğe yatırım yapabilecekleri bu en özel dönem, zor koşullar altında geçiyor. Büyüdüklerinde kendilerine yetemeyen, özel desteğe muhtaç kişiler hâline geliyorlar” dedi.

Çocuk işçiliği konusunda yayınlanan verileri sadece rakamlar olarak değil, çocukların mahrumiyetleri üzerinden okumak gerektiğini söyleyen Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyadaki 152 milyon çocuğun anılarında, bir yaz ikindisinde uçurtma uçurtmak, kaydıraktan kaymak yer almıyor. Dünyada her 10 çocuktan biri parka değil, fabrikaya çalışmaya gidiyor. Çocuk işçiliğinin en yoğun olduğu Afrika’da 72 milyon çocuk saklambaç oynamak nedir bilmiyor. Çünkü yüklendikleri ağır işlerden dolayı bedenleri çok yorgun!”

Vali eşlerini benzeri sosyal sorunlarla ilgilenmeye davet eden Emine Erdoğan, iş birliği yapıldığında ulaşılan güzel sonuçlara değindi ve Koruyucu Aile Projesi kapsamında 6 bin 314 çocuğun sıcak yuvalara kavuştuğunu ifade etti.

Davette, Gönül Elçileri Projesi kapsamında Trakya Üniversitesi tarafından yetenekli çocukların müzik eğitimi alması sonucu kurulan çocuk korosu da mini bir konser verdi.

Emine Erdoğan’ın yanı sıra, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve İçişleri Bakanı’nın eşi Hamdiye Soylu’nun da birer konuşma yaptığı toplantı, aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.

-GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ

2012 yılından bu yana, bulundukları şehirde sosyal destek hizmetlerine ihtiyacı olan kişilerle gönüllü olarak ilgilenen vali eşleri, bu çalışmaların yaygınlaştırılması konusunda öncülük yapıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2018 yılını çocuk işçiliği ile mücadele yılı ilan etmesinin ardından, mücadelenin bundan sonra Gönül Elçileri Projesi kapsamında devam etmesi öngörülüyor.

 

Benzer yazılar