Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı Yayınladı Artvin Valisi Yılmaz Doruk 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Doruk mesajında şu ifadelere yer verdi:Engellilerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla Birleşmiş Milletler ’in 1992 yılında aldığı bir kararla ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Uygar toplum olmak, engellilere gösterilen yakın ilgi ve sorunlarının çözümü konusunda harcanan çaba ile mümkündür. Engelli insanların sağlıklarına kavuşmaları, eğitilmeleri, iş hayatı ve sosyal yaşama katılımlarını sağlamak, hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek kamu kurumları, yerel idare ve sivil toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.

Ülkemizde son yıllarda, sosyal devlet olmanın gereği, engellilerin toplumun eşit bireyleri olarak sosyal hayata iştirak edebilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri ve yaşam standartlarının geliştirilmesi için sevindirici pek çok düzenleme yapılmıştır. Devletimizin sağladığı imkânlar yanında, eksikliklerin giderilmesi için engellilere desteğini esirgemeyen hayırsever kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve fedakâr ailelerine sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılı bir ömür diliyorum”.

 

 

 

 

Benzer yazılar